Dette er den perfekte kosematen til helga, bruk den som forrett, tapasrett eller alene som kveldskos.
Dette er den perfekte kosematen til helga, bruk den som forrett, tapasrett eller alene som kveldskos.
Dette trenger du:
100 g stornesleskudd
100 g siktet mel
1 egg
300 ml kaldt øl
Olje til frityrsteking
Salt og pepper
Sitron til servering
Fremgangsmåte
Vask storneslen og klapp den tørr i et kjøkkenhåndkle. I en stor bolle bland mel, egg, halvparten av ølet, salt og pepper. Bruk visp til du får en jevn røre. Sett til side. Frityrstekingen kan du gjøre i ei stekepanne med høye kanter, men ikke fyll den mer enn en tredjedel. Varm oljen og test med litt av røren, om det umiddelbart bobler rundt røren i oljen, er oljen klar. Ikke bruk for varm plate, på min ovn og med jernpanne passet medium innstilling. Dekk brennesleskuddene godt med røre i bollen, og plukk dem ut med en pølseklype eller lignende og la dem dryppe litt av før du legger dem i oljen. Stek på begge sider til du er fornøyd med brunfargen. Plukk dem ut etter hvert som de er ferdige og legg dem på tørkepapir for å renne av. Server med sitron.