Brenneslesuppe

Her får du oppskrift på en grønn herlig brenneslesuppe. Brennesle inneholder mye vitamin C, jern, kalsium og folat og dobbelt så mye sink, fiber og protein og tre ganger så mye fosfor som spinat. Altså en av de mest næringsrike urtene som finnes. Unge skudd om våren har mest jern og C –vitaminer så det er ikke en dårlig idé å lage noen gode middager på denne planten etter en lang vinter.

Ingredienser 

1 løk

2 fedd hvitløk

2 ss smør

1 liter brennesleblader

6 dl grønnsaksbuljong (eller kraft)

1 dl fløte

salt 

pepper

revet muskat

Fremgangsmåte

Skyll brenneslebladene. Fres løk og hvitløk i smør i en gryte, rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Stek videre under omrøring til bladene faller sammen. Tilsett buljong eller kraft og kok opp. Kok suppen i 5-10 minutter. Kjør så suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat. Server gjerne med kokt egg. En klatt med rømme smaker også godt til. 

Vi serverte den med rundstykker med tørket brennesle og bergmynte og sprudlende hylleblomstsaft.