Tranebærchutney

Tranebæra er syrlig og litt bitter, to egenskaper som passer godt for å lage en smaksrik chutney.

Ingredienser

2 kanelstenger

2 hakkede hvitløksfedd

500 gr tranebær

2 epler i biter

2 ss revet ingefær

1 rødløk, hakket

300 gr brunt sukker

4 ss honning

Saften av 2 appelsiner

Hakket skall (ikke det hvite) fra 2 appelsiner

425 ml rødvinseddik

Litt hakket chilli

1 ts havsalt

Litt rapsolje

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene (unntatt hvitløk, sukker, honning, appelsinsaft og eddik) i en tykkbunnet kjele og sett på plata på lav varme og la mykne mens du rører. Ha deretter i resten av ingrediensene, skru opp varmen litt og la småkoke i 30 til 40 minutter. Målet er å redusere chutneyen til ønsket konsistens, men husk at den tykner ytterligere når den avkjøles. Når den er ferdig kan du fjerne kanelstengene, ha den i steriliserte syltetøyglass og sette den til lagring. Denne lagrer veldig godt, så om du lager en porsjon vil du kunne nyte av den lenge! Jeg liker å bruke denne chutneyen som tilbehør til indiske karriretter, men den passer også til viltretter.