Ramsløktagliatelle

Nå har vi virkelig spurt oss selv hvorfor vi ikke har laget hjemmelaget pasta før. Det er jo ikke vanskelig, og hjelpe meg så morsomt. Men så hadde vi ikke pastamaskin før heller da. Helt til en kom vår vei på auksjon på det lokale samfunnshuset. 

Det du trenger for en porsjon pasta som holder godt til fire personer er:


Ingredienser 

1 løk

400 gram siktet spelt (eller annet siktet mel) 

3 romtempererte egg

½ ts salt

3 ss most ramsløk 

Litt salt og litt olje til kokevannet 

Mel til utkjevling

Fremgangsmåte

En bunt ramsløk vaskes og stilkene kuttes av, kjør så bladene med stavmikser til en mos. Hell melet ut på kjøkkenbenken, strø over noen klyper salt og lag en fordypning i melet som du knekker eggene oppi, så blander og knar du blandingen og blander inn ramsløken. Målet er en smidig og jevn konsistens, deigen skal ikke feste seg til fingrene. Klistrer den seg fortsatt til fingrene er det bare å bruke mer mel. Når du har fått til rett konsistens, pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.

Når den er klar for utkjevling tar du biter av deigen og kjevler dem til plater med en bredde som passer i pastamaskinen. Så er det å sveive den igjennom på den siden som flater ut. Innstilling 3 gir passende tykkelse på vår pastamaskin. Så over til der magien skjer: sveiv deigen igjennom der den kuttes, og voilá! så har du pasta som er klar for koking. Kokes i 3-5 minutter. Vi serverte pastaen med tomatsaus og parmesan. 

Ramsløksmaken av pastaen er veldig mild. For sterkere smak kan en prøve med mer ramsløk, men det betyr mer mel i deigen og til slutt må en nok ha i mer egg også skal den beholde elastiteten og så langt i eksperimenteringen har ikke vi kommet. Noen bruker litt mer eggeplomme enn eggehvite. Det blir utprøvd neste gang, tror det kan bli bedre i forhold til væskemengden.