Is med rogneskudd og mjødurtblomst

…eller vaniljeis med mandelsmak om du vil. Rogneskudd smaker mandel, og mjødurt kalles Nordens vanilje. Ut av dette går det an å resonnere at disse vekstene kombinert i iskrem vil gi vaniljeis med mandelsmak, og det stemmer! Og jeg må bare si: er det en vill ting dere skal lage i år, så er det dette: søren klype så godt! 


Ingredienser 

2 egg

1,5 dl melis 

3 dl kremfløte 

2 dl helmelk 

5 dl rogneskudd

Ca 7 tørka blomstertopper av mjødurt (ferske kan også brukes)

Fremgangsmåte

Ha rogneskudd, mjødurtblomst, melk og fløte i en tykkbunnet kjele. Gi blandingen et forsiktig oppkok og la det trekke på svak varme i 10-15 minutter under lokk. Ta så kjelen av varmen og la det stå og trekke til blandingen er avkjølt. Sil av skudd og blomster.

Visp eggene i 1-2 minutter, ha i melis og den avsilte melken og fløten, og visp sammen. Slå på ismaskinen, hell blandingen i bollen og la maskinen gå i 50-60 minutter. Server straks og nyyyyt.

Har du ikke ismaskin kan blandingen settes  i rundt 4 timer i fryseren, rør innimellom så det ikke danner seg iskrystaller.