Nori av havsalat

Er du like glad i sushi som oss kan dette være noe å prøve seg på.

Lokalt sanket havsalat kan brukes til å lage nori-papiret en vanligvis ruller maki sushiruller med. Jeg la fersk sanket havsalat (ikke vasket) i flak i tørka med plastnett både over og under (så det holdes nede i luftstrømmen når det begynte å tørke), tørket i vel 8 timer på 50 grader. Når jeg skulle lage sushien trimmet jeg kantene litt med en saks og rullet som vanlig.

Nå må jeg bare finne fjærehinne for å teste ut til papir, denne algen går jo under navnet norsk nori så store forhåpninger der. 

Havsalat passer også til å lage en kjempegod erstatning for salaten som serveres ved siden av sushi. La noe av den tørka havsalaten i bløt i rundt en halvtime før jeg kuttet den i strimler. Så lagde jeg en dressing av like deler soyasaus, riseddik, ristede sesamfrø og en bit fersk rød chili i skiver (mild type) som jeg blandet i, smakte fortreffelig! Neste gang skal jeg også ha litt rehydrert søl i denne salaten.