Persisk kjærlighetskake

Persisk kjærlighetskake

Denne kaka laget med rosevann av rynkeroser er forførende, både i smak og duft.

Dette trenger du:

Bunn:
200 gr usaltet smør
150 gr sukker
4 egg
12 hele frøbelger av kardemomme
100 gr siktet mel
275 gr malte mandler
1 sitron (skall og saft)
1 ss rosevann
1 ss bakepulver
1 klype fint havsalt

Sirup (for å drysse over kaken før du har på glasur):
2 ss sukker
Saften av ½ sitron
½ ss rosevann

Glasur:
150 gr melis
Saften av ¾ sitron
Ca 2 ss rosevann
Ca 2 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 grader. Smør en kakeform på rundt 22 cm i diameter. Bland smør og sukker luftig og bland så inn eggene. Ha frøbelgene av kardemomme i en morter og knus dem såpass at frøene faller ut, ta ut restene av belgene og knus frøene til pulver. Bland kardemommen, melet, malte mandler, sitron (revet skall og sitronsaft), rosevann, bakepulver og salt i smørblandingen. Hell deigen i kakeformen og stek i 45 minutter. Stikk en pinne eller gaffel i kaken, hvis kaken er ferdig, fester det seg ikke deig på pinne/ gaffel. Når det nærmer seg slutten av steketiden kan du begynne å lage sirupen. Ha sukker, sitronsaft og rosevann i en liten kjele og sett den på platen på svak varme til sukkeret er smeltet. Ta kaken ut av ovnen og sett den på en rist. Stikk hull over hele den varme kaken og spre sirupen over. Når kaken er helt avkjølt lager du glasur ved å blande sitronsaft, noen spiseskjeer rosevann og vann til passe konsistens. Det var ikke rosevann i glasuren i den opprinnelige oppskriften, men jeg ville ha farge og mer duft av roser, og det fungerte fint. Pyntet med svarthyllblomster. Denne kaka lagrer utrolig godt, like god (om ikke bedre?) i flere dager.

Oppskriften er fra The Saffron Tales by Yasmin Khan, med oversettelse og noen få variasjoner av meg.